Mersin’den Cerattepe’ye limon seferberliği

Mersin’den Cerattepe’ye limon seferberliği

Mersin'in merkez ilçesi Mezitli'nin Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Artvin Cerattepe'de maden inşaatına karşı eylem yapanlara limon göndermeye devam ediyor.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan’ın, Artvin’in doğasının bozulmaması için harekete geçerek, Cerattepe'de yaşanan olaylarda biber gazından etkilenmeleri en aza indirmek için eylemcilere limon göndermesi geniş yankı buldu.

Başkan Tarhan, bugün de Mezitli’de bir limon bahçesinde limon toplayarak Artvin halkına desteğini sürdürdü. Mezitlili üreticiler ve özellikle kadınlar da Cerattepe olaylarında biber gazından etkilenen Artvin halkının yalnız olmadığını belirterek, Tarhan ile birlikte limon topladılar. Toplanan limonlar, Yeşil Artvin Derneği’ne gönderilecek.

“LİMONUN BU AMAÇLA KULLANILMASI SON OLSUN İSTEDİM”

Başkan Tarhan, limon bahçesinde yaptığı açıklamada, Cerattepe’de maden çıkarılmaması için Artvin halkının verdiği mücadelenin örnek olduğunu söyledi.

Mezitli ilçesinin, Mersin’de Akdeniz’e 15 kilometre sahili olan, turizmi, tarihi ve tarımıyla önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Tarhan, şu an içinde bulunduğu limon bahçesinin de Mezitli sahiline yaklaşık 500 metre mesafede olduğunu belirtti.

Tarhan, “Biz, üreticilerimiz, emekçilerimiz ve ihracatçılarımızla birlikte tarım alanlarını, bahçelerimizi koruyoruz. Biz tarıma katkı yaparken, Artvin’de doğayı, çevreyi kirleten, suyu zehirleyecek olan bir maden sahasına, orayı katledecek bir zihniyete karşı Artvin halkı Cerattepe’de bir direniş sergilemekte. Onların ifadesiyle onların bir tarafı Cerrahpaşa bir tarafı Cerattepe. Biz de burada, mesafeler uzak olsa da narenciye üreticileriyle, limon üreticileriyle Artvin halkını buluşturmak istedik. Mezitli’deki üreticilerimizle birlikte limon toplayarak Artvin halkına gönderiyoruz. Bunu suyla karıştırarak biber gazından zarar görmemeleri için çaba gösterdik” dedi.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan'a, kendi el yazısıyla bir mektup yazarak limon gönderdiğini anlatan Tarhan, “Bu limonların bu amaçla kullanılması son olsun istedim. Gerçek amacıyla değerlendirilsin istedim. Burada özellikle Mezitli’deki kadınlarımız başta olmak üzere gençlerimiz katkıda bulundular. Onlar da zevkle limon kesiyorlar. Ben ziraat yüksek mühendisiyim ve doğaya duyarlıyım. Ben de limon keserek gönderdim. Mezitlili üretici kadınlarımız başta olmak üzere gençlerimize teşekkür ediyorum, bize bu konuda destek verdiler ve bu ürünleri elde ederek gönderdik” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.