Mersin'de 4 kişi tutuklandı

Mersin'de 4 kişi tutuklandı

Mersin'de 14 Mart'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 3'ü ile dün Mersin Üniversitesi'nde gözaltına alınan Serdar Mutlu tutuklandı.

Mersin'de 14 Mart'ta aralarında Akdeniz Belediyesi basın çalışanı Abdullah Özkılavuz'un da bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyet işlemleri ardından bugün adliyeye getirilen 14 kişi'den 7'si savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 7 kişi "Patlayıcı madde bulundurmak", "Örgüt üyesi olmak" iddialarıyla Sorgu Hâkimliği'ne sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 7 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, Abdullah Özkılavuz, Emin Kaya ve Davut Taş tutuklanarak Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Dün akşam Newroz afişi asarken gözaltına alınan ESP üyesi Ekin Baran Taştan ve Özgür Baykara'da emniyet işlemleri ardından adliyeye getirildi. Savcılık ifadeleri ardından " Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Mersin Üniversite'de gözaltına alınan Serdar Mutlu ise emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.