Mersin ve İzmir'de gözaltına alınan 30 kişi serbest bırakıldı

Mersin ve İzmir'de gözaltına alınan 30 kişi serbest bırakıldı

Mersin’in Tarsus ilçesinde 24 Temmuz tarihinde eş zamanlı yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 21 kişi savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanma kararı ile serbest bırakıldı.

MERSİN - Mersin’in Tarsus ilçesinde 24 Temmuz tarihinde Tarsus’un Gazipaşa, Tozkoparan, Zahit, Barbaros, Şahin ve Fahrettin paşa mahallelerinde yapılan eş zamanlı ev baskınlarında gözaltına alınan 21 kişi tutuksuz yargılanma kararı ile serbest bırakıldı. Gözaltına alınanların tümünün HDP çalışanı olduğu öğrenilirken gözaltına alınan 21 kişi Tarsus Cumhuriyet savcılığına sevk edildi. Savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanma kararı ile serbest bırakıldı.

İZMİR

İzmir'de iki gün önce Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde gerçekleştirilen Suruç Katliamı'nı protesto eylemine polisin sert müdahalesi sonucu gözaltına alınan 9 yurttaş da serbest bırakıldı. Polisin saldırıları sonucu gözaltına alınan Özgür Duman, Mehmet Can Ergin, Murat Aydın, Erdem Engin, Gürcan Demirdaş, Pelin Vargün, Berna Koç, Zahide Tanrıverdi ve Aslı Güngörer isimli yurttaşlar emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.