Merkel: Türkiye ile yaptığımız anlaşma gerekli

Merkel: Türkiye ile yaptığımız anlaşma gerekli

Sığınmacı politikasına yönelik eleştirilere Federal Parlamento’dan yanıt veren Merkel, "Türkiye ile yapılan anlaşma hem gerekli hem de insan kaçakçılığıyla mücadele için diğer ülkelerle yapılabilecek benzer anlaşmalara örnek” dedi.

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) sandıktan birinci çıktığı, Hristiyan Demokratlar'ın ise tarihinin en düşük oyunu aldığı Mecklenburg-Vorpommern eyalet seçimlerinin ardından gözlerin çevrildiği Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Parlamento'da konuştu.

Partisinin seçim yenilgisinin nedeni olarak gösterilen sığınmacıpolitikası ile ilgili olarak hükümetini savunan Merkel, Almanya'daki durumun bir yıl önceye kıyasla çok daha iyi olduğunu ancak halen yapılması gerekenlerin bulunduğunu kaydetti.

Sputnik'in haberine göre, Merkel sert ve kesin ifadeler kullandığı konuşmasında sığınmacıların ülkeye gelmesi sonucu Alman vatandaşlarına sağlanan avantajların azalacağı görüşlerini reddetti. Ankara ile Berlin arasındaki ilişkilere başarıyla ele alındığını da söyleyen Merkel, AB-Türkiye Zirvesi'nde imzalanan sığınmacı anlaşması için “Türkiye ile yapılan anlaşma hem gerekli hem de insan kaçakçılığıyla mücadele için diğer ülkelerle yapılabilecek benzer anlaşmalara örnek” dedi.

'RUSYA VE ABD'NİN SURİYE'DE ANLAŞMAYA VARMASINI UMUYORUM'

Suriye krizine de değinen Merkel, 'sadece Rusya ve ABD'nin en kısa sürede anlaşmaya varmasını umabildiğini' belirtti: "Sadece, Rusya ve ABD'nin, doktorlar ve hastanelere yönelik bombardımanları ve Halep'teki insanları çektiği sıkıntıları durdurabilecek bir ateşkes anlaşması için ilerleme kaydetmesini umuyorum. Bu maruz görülemez bir durum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.