Merkel: Kritik durumdayız, bir zirveyle çözülmez

Merkel: Kritik durumdayız, bir zirveyle çözülmez

AB devlet ve hükümet başkanları ilk kez İngiltere olmadan ve dönem başkanı Slovakya'nın başkenti Bratislava'da gayrıresmi bir zirve için toplanırken, Birlik'in durumuyla ilgili bir uyarı da Almanya Başbakanı Angela Merkel'den geldi.

Zirve öncesinde gazetecilere konuşan Merkel, "Önemli olan şu ki Avrupa'nın sorunlarına tek bir zirvede çözüm bulunmasını bekleyemeyiz. Kritik durumdayız. Aksine bu zirve, eylemlerimizle daha iyisini yapabileceğimizi göstermek için" dedi. Merkel AB'nin güvenlik, terörle mücadele ve savunma alanlarında gelişmesi gerektiğini de söyledi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, liderlerin birlik sergilemek istediğini ama bunun kolay olmayacağını vurguladı. Fico "Brexit ve Brexit'le bağlantılı riskler göz önüne alındığında benim için dürüst olmak oldukça önemli" ifadelerini kullandı.

Bu arada Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da üye ülkelere birlik olma çağrısı yaptı. Basın toplantısında konuşan Schulz, "Bizi ayıran değil birleştiren şeylere dikkatimizi vererek işbirliğini derinleştirme yönünde bir istek olursa, AB'nin durumunu adım adım iyiye götürebiliriz" ifadesini kullandı. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.