“Menbic’teki halkın özgürlük sevinci Cerablus’ta neden yok?”

“Menbic’teki halkın özgürlük sevinci Cerablus’ta neden yok?”

Cerablus’a yönelik operasyonu kınayan bir açıklama yapan Barış Bloku, TSK’nin komşu ülke topraklarını terk etmesi gerektiği söyledi.

Barış Bloku, Cerablus’a yönelik operasyona dair yazılı bir açıklama yaptı.

Antep Katliamı’nın anımsatıldığı açıklamada, “Ülke içinde IŞİD’in saldırılarına karşı önlem almayan, hatta yol veren AKP, anlaşılıyor ki Rojava halklarının bu çetelere karşı elde ettiği kazanımlara göz dikmiş” denildi.

Türkiye’nin bu anlayışla büyük bir girdabın içine sürüklendiğinin ifade edildiği açıklamada “Komşu topraklarda süren iç savaşa taraf olarak ulusal çıkar uman bir anlayış kabul edilemez” ifadesine yer verildi ve şöyle devam edildi:

“Bu operasyonun ne Suriye’nin bütünlüğüne ne de Türkiye’nin birliğine yararı vardır. Yaratılan bu zorlama dengelerin, Suriye savaşına çözüm getirmeyeceği gibi şeriatçı çeteleri sınırlarımızın içine daha da fazla taşıyacağı açıktır.

“DSG’nin IŞİD’den temizledikleri bölgelerde, en son Menbic’te görülen halkın, özellikle de kadınların özgürlük sevinci Cerablus’ta neden yok? Tek başına bu bile bölge halklarının ÖSO ve IŞİD arasında bir fark görmediğinin göstergesi değil midir? IŞİD Suriye’den ancak bölge halklarının iradesi ve özgücüyle temizlenir.

“Kuzey Suriye halklarının iradesine saygı duyulmalıdır. Bunun dışındaki müdahaleler, bütün zora dayalı yapay dengeler çözüm olamayacağı gibi ülkemizi de Suriye halklarına düşman edecektir. Bedelini ödemek de ülkemizi savaşa sürükleyenlere ve onlara alkış tutanlara değil yine sivil halka düşecektir.

“Bu bedeli ödemeyi ve iktidarın dayattığı savaşı reddediyoruz. Olumsuz sonuçları kısa sürede görülecek bu yanlıştan bir an önce dönülmeli, TSK komşu ülke topraklarını terk etmelidir. Ülkemizde ve komşu halklar arasında ihtiyaç duyulan tek şey diyalog, kardeşlik ve barıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.