Menbic’te IŞİD iki sokağa sıkıştırıldı, yüzlerce sivil kurtarıldı

Menbic’te IŞİD iki sokağa sıkıştırıldı, yüzlerce sivil kurtarıldı

Menbic’e yönelik operasyon 72’inci günde sürerken, IŞİD kentte iki sokağa sıkıştırıldı. Öte yandan kent merkezinde IŞİD tarafından esir tutulan yüzlerce sivil de kurtarıldı.

Menbic’i kurtarmak için düzenlenen operasyon 72’inci gününde devam ediyor. Stratejik öneme sahip Güvenlik Kavşağı’ndaki çatışmalar sonunda kavşak tamamen kurtarılırken, bölgede arama-tarama ve mayın temizleme faaliyeti başlatıldı. Güvenlik Kavşağı’nın kurtarılmasıyla birlikte IŞİD Sırıb Mahallesi’nin iki sokağın sıkıştırıldı ve dar bir çembere alınmış oldu.

Siviller kurtarıldı

Öte yandan Menbic Askeri Meclisi savaşçıları, kent merkezinde IŞİD tarafından esir tutulan yüzlerce sivili de kurtardı. Bölgeden yayın yapan Hawar Haber Ajansı (ANHA), kentin doğusunda ve kuzeyinde bulunan El-Sirib mahallesi ve Cerablus yolu üzerindeki çatışmaların devam ettiği alanlardan kurtarılan sivillerin güvenli alanlara ulaştırıldığını bildirdi.

12 IŞİD’li öldürüldü

Kent merkezindeki ilerleyiş devam ederken, Menbic’in kuzey ve kuzeydoğusunda yer alan El Sırıb Mahallesi ile Cerablus yolu üzerinde yaşanan çatışmalarda 12 IŞİD’li öldürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.