Menbic operasyonunun ilk aşaması tamamlandı

Menbic operasyonunun ilk aşaması tamamlandı

Menbic Askeri Meclisi savaşçılarının IŞİD’e karşı başlattığı Menbic’i kurtarma operasyonu devam ederken, ABD operasyonlarda ilk aşamanın tamamlandığını duyurdu.

Menbic Askeri Meclisi savaşçılarının 1 Haziran’da IŞİD’e karşı başlattığı Menbic’i kurtarma operasyonu devam ederken, kent merkezine sadece 700 metrelik mesafe kaldığı belirtildi.

Kent merkezine sadece 700 metrelik mesafe kaldı.

“190’dan fazla hava saldırısı düzenledi”

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), operasyonlarda ilk aşamanın tamamlandığını açıkladı.

Açıklamada şunlar ifade edildi.

“Bölgenin IŞİD’den temizlenmesinin ardından şehri özgürleştirme aşamasına hazırız.

“Suriye Arap Koalisyonu için sivillerin güvenli son derece önemli. Bunun sonucu olarak halk zaten özgürleştirilmiş kasabalara geri dönüyor.”

“Operasyonun başlamasından itibaren koalisyon kuvvetleri Menbiç etrafında 190’dan fazla hava saldırısı düzenledi. Son 4 gün içerisinde örgütün 3 komuta merkezi imha edildi.”

“Türkiye sınırındaki ve Mare hattındaki IŞİD’i temizlemek için koalisyon destekli Suriye ılımlı muhalefetinin çabalarının eşlik ettiği Menbic operasyonu, IŞİD güçlerini zayıflatmaya ve Türkiye’ye, Avrupa’ya ve ABD’ye yönelik tehdidi azaltmaya devam ediyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.