Mehmet Deniz mezarı başında anıldı

Mehmet Deniz mezarı başında anıldı

Erciş'te 6 Mart 2008 tarihindeki 8 Mart etkinliğinde polisin darp ederek katlettiği Mehmet Deniz, kadınlar tarafından mezarı başında anıldı.

VAN - Van'ın Erciş ilçesinde 6 Mart 2008 tarihinde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine müdahale eden polisin darp ederek katlettiği Mehmet Deniz, mezarı başında anıldı. Çelebibağı Merkez Mezarlığı'nda düzenlenen anma etkinliğine DBP ve HDP üyesi kadınlar, KJA aktivistleri ve Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin ile birlikte Deniz'in eşi İpek Deniz ve çocukları katıldı. 

Mezar başında söz alan Diba Keskin, Kürt halkının özgürlüğü elde etmek için bugüne kadar ciddi bedeller ödediğini ifade ederek, bunun en yakın örneğinin ise Kobanê direnişi olduğunu belirtti. Deniz'in eşi İpek Deniz ise eşinin ölümünden sonra ortada deliller olmasına rağmen halen faillerin bulunmamasına tepki gösterdi. Deniz, "Adalet Bakanlığı katillerin aklanması için elinden geleni yapıyor. Dava dosyasına el koyarak polisin yaptığı hukuksuzluğu savunuyor. Eşimin katilinin bulunmasını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.