"Medyaya yönelim, siyasi alana dönük operasyonun bir parçası"

"Medyaya yönelim, siyasi alana dönük operasyonun bir parçası"

İMC TV’ye destek ziyaretinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Partimize ve vekillerimize ciddi saldırılar olabilir” dedi, kanal kapatmalarının ‘siyasi alana dönük operasyonun bir parçası’ olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İMC TV’ye dayanışma ziyaretinde bulundu.

Destek ziyareti sonrasında İMC TV canlı yayınında Nezahat Doğan’a konuk olan HDP Eş Genel Başkanı, Kanun Hükmünde Kararname ile aralarında İMC TV, Hayatın Sesi, TV 10, Van TV, Jiyan TV, Azadi TV ve Zarok TV’nin de bulunduğu 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun kapatılması kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtulmuş’un açıklaması

Kapatmalarla ilgili olarak RTÜK’e danışılmadığına dikkat çeken Figen Yüksekdağ, ‘kapatılma kararı verilen bazı kanallarla ilgili kararın kesin olduğunu, bazı kanallarla ilgili ise RTÜK’ten gelecek rapor doğrultusunda yeni bir değerlendirme söz konusu olabileceğini’ söyleyen Başbakan Yardımcısı NumanKurtulmuş’un açıklamasına ilişkin olarak, “Kurtulmuş’un açıklaması sergiledikleri hukuksuzluğun itirafı” dedi.

“Darbe darbeyi doğurdu”

15 Temmuz ve sonrasındaki sürece değinen Yüksekdağ, “Darbe darbeyi doğurdu” nitelendirmesi yaparken, HDP’ye ve partinin milletvekillerine yönelik ‘ciddi saldırılar’ olabileceğine işaret etti, kanal kapatmalarının da bu durumla ilişkisine dikkat çekti:

“Halkın seçilmiş siyasi temsilcilerine bir saldırı operasyonu geliştirilmeden önce bu saldırının duyulabileceği, duyurulabileceği kanallar kapatılıyor.

“Bu medya organları gerçeğe ulaşmak isteyenlerin, tüm yetersizlik ve baskılara rağmen gözünü ve kulağını diktiği basın-yayın organlarıydı. Bu kanallar kapatılmaya çalışılıyor.”

“Basın özgürlüğü siyasi operasyonun parçası haline getiriliyor”

Medyaya bu yönelimin ‘siyasi alana dönük operasyonun bir parçası’ olduğu vurgusu yapan Yüksekdağ, “Medya özgürlüğü, basın özgürlüğü, siyasi saldırı operasyonunun parçası haline getiriliyor” dedi ve şöyle devam etti:

“Basın özgürlüğü alanı siyasetten bağımsız bir alandır. Siyasi alanda yaşanan rekabet kamusal hak ve özgürlükler alanına yansıtılamaz. Siyasi iktidar siyasi alandaki hırsını, intikam alma duygusu ve nefretini basın kuruluşlarından çıkarmaya çalışıyor.”

“İMC TV’de çoğulculuğu görüyoruz”

Yüksekdağ, kapatılma kararı verilen İMC TV için “ekranlarına baktığımızda çoğulculuğu görüyoruz” yorumunu yaptı, “karanlığın içinde ışık olmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.