Medyanın ‘Karakol basacaklardı’ dediği gençler serbest

Medyanın ‘Karakol basacaklardı’ dediği gençler serbest

Kıraç'ta bir yakınlarının düğününe katılmak için yöresel kıyafetlerini giyerek özel araçla yola çıkan ve polis tarafından gözaltına alınan 6 genç serbest bırakıldı.

İSTANBUL - Medyanın dün "Emniyete eylem düzenleyecekken işte böyle yakalandılar" başlığıyla servis ettiği, üzerlerinde yöresel kıyafetler bulunan ve emniyette bir duvar önünde çekilmiş fotoğrafları yayınlanan 6 genç bugün Küçükçekmece Adliyesi'nde tutuklama talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 

DİHA deşifre etti

AKP'nin savaş konseptinin sözcülüğünü yapan medyanın yalanını, DİHA'nın dün "Eylem değil düğün hazırlığı yapıyorlardı" haberiyle deşifre olmuştu. Gençlerin avukatlarına ulaşan DİHA, gençlerin iddia edilenin aksine eylemle bir alakalarının olmadığı gibi yöresel kıyafetlerini giyerek bir yakınlarının düğünlerine gittikleri sırada sadece kıyafetleri yüzünden gözaltına alındıklarını ortaya çıkarmıştı.

Düğüne gittikleri kanıtlandı

Gençlerin avukatı Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi Şerafettin Adli, mahkemeye gençlerin katılacağı düğünün davetiyesini ve gençlerin düğüne gitmek için kiraladıkları arabanın sözleşmesini de sunduklarını söyledi. Medyanın yalanın aksine gençlerin düğüne gittiklerini kanıtladıklarını belirten Adli, 6 gençten 18 yaşının altında olan birisinin savcılık ifadesinin ardından diğer 5'inin ise mahkeme sorgularının ardından serbest bırakıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.