Med Nûçe'den 'Gever'e Kardeş Aile' özel yayını

Med Nûçe'den 'Gever'e Kardeş Aile' özel yayını

Med Nûçe TV, sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı kentlerde evleri yıkılanlarla dayanışmak için "Kardeş Aile Kampanyası" özel yayınının ikincisini Yüksekova için yapıyor.

Med Nûçe TV, Cizre ve Sur'dan sonra Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 78 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından evleri yerle bir olan yurttaşlar için "Kardeş Aile Kampanyası" başlatıyor.

Yarın sabah saatlerinde başlayacak kampanyanın yayını geceyarısına kadar sürecek. Kürt sanatçılar, siyasetçiler, sivil toplum örgütü yetkilileri ve evleri yıkılan aileler programa katılıp destek çağrısında bulunacak. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle de özel yayına katılacak.

Kampanyaya ilişkin Twitter'da da #GevereKardesAile hashtag'i açıldı. 

Cizre ve Sur için yapılmıştı

Med Nûçe TV daha önce "Kardeş Aile" özel yayınını Cizre ve Sur için yapmış, yüzlerce kişi kendisine kardeş aile seçmiş ve önemli oranda da para yardımında bulunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.