Meclist'eki açlık grevini 4'üncü grup devraldı

Meclist'eki açlık grevini 4'üncü grup devraldı

Cizre'deki bir binanın bodrumunda bulunan yaralıların çıkarılması için 27 Ocak tarihinde HDP milletvekilleri tarafından başlatılan ve daha sonra dönüşümlü olarak sürdürülen açlık grevini 4'üncü HDP grubu devraldı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Osman Baydemir tarafından 26 Ocak tarihinde Cizre'deki yaralıların çıkarılması için başlatılan açlık grevini, 4'üncü HDP Milletvekili Grubu tarafından devralındı.

İlk grup tarafından İçişleri Bakanlığı'nda başlatılan açlık grevi ve girişimlerin sonuç vermemesi üzerine HDP milletvekilleri açlık grevini Meclis'te dönüşümlü olarak sürdürme kararı almıştı. 

En son Feleknas Uca, Bediha Özgökçe ve Müslüm Doğan tarafından yapılan açlık grevi bu sabah Dilek Öcalan, Mehmet Emin Adıyaman ve Erol Dora tarafından devralındı. İkinci grupta da Çağlar Demirel, Ahmet Yıldırım ve Nihat Akdoğan yer alıyordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.