MEB'den genelge: Protestocu öğretmenleri belirleyip, bize bildirin

MEB'den genelge: Protestocu öğretmenleri belirleyip, bize bildirin

Milli Eğitim Bakanlığı, Güneydoğu'daki çatışmaları protesto eden eğitimcileri bulmak için belge topluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Güneydoğu'daki çatışmaları protesto eden öğretmenler hakkında bilgi ve belge toplamaya başladığı ortaya çıktı. 

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, hazırlanan genelgede, “Güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini de bahane ederek boykot kararı almaları eğitim alma hakkının engellenmesi durumunu ortaya çıkarmaktadır” denildi ve gerekli bilgi ve belgelerin Teftiş Kurulu Başkanlığı’na iletilmesi istendi.

2015 yılı sonunda tüm illere gönderilen genelgede, “Son zamanlarda bazı sendika ve konfederasyonların güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini bahane ederek boykot ve görevleri yapmama şeklinde eylem kararı almaları eğitim çağındaki bireylerin eğitim alma hakkının engellenmesi durumunu ortaya çıkarmaktadır” açıklaması yapıldı.

Yazıda boykot kararının ‘sendikal hakların kullanımını aştığı’ belirtildi. Genelgede, öğrencilerin eğitim hakkını engelleyen, öğrencileri ve velileri boykot etmeleri yönünde teşvik eden kamu görevlilerinin belirlenmesi istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.