MEB harekete geçti: Bildiri yayınlayan liselilere işlem yapılacak

MEB harekete geçti: Bildiri yayınlayan liselilere işlem yapılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Şu anda bazı liseleri karıştırmak istiyorlar” sözlerinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı, arka arkaya yayınladıkları bildirilerle iktidar politikalarını eleştiren liseliler için ‘harekete geçti’.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yayınladıkları bildiriler iktidarın politikalarını eleştiren, okullardaki uygulamalarını protesto eden liseliler için ‘sinyali’ verdi.

Habertürk’ten Lütfi Erdoğan’ın haberine göre MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Liseleri karıştırmalarına izin vermeyeceğiz” sözlerinin ardından il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdi.

Bakanlık, bildirileri yayınlayan ve onlara katılanlar hakkında işlem yapılmasını istedi:

“Öğrenci ve veli adı kullanılmadan basında yer alan bu bildirilerin öğrenci ve veli kaynaklı olmaktan çok bazı siyasi çevreler ve STK’lar tarafından organize edildiği anlaşılmaktadır. Son günlerde bakanlığımızın bazı güzide kurumlarının isimleri yazılı ve görsel medyada siyasi çıkar amaçlı kullanılarak yıpratılmakta ve dolayısıyla imajları olumsuz etkilenmektedir.”

Tekin okul yönetimlerinden de ayrıca ‘bildiri yayınlayanlar’ ve ‘bunlara katılanlar’ hakkında mevzuat çerçevesinde işlem yapılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.