Marmara Üniversitesi'nden 'Erdoğan'ın diploması' açıklaması

Marmara Üniversitesi'nden 'Erdoğan'ın diploması' açıklaması

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın diplomasına ilişkin tartışmalara dair açıklama yaptı. Üniversite, iddiaları "mesnetsiz" olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın diplomasına ilişkin tartışmalar devam ederken, Marmara Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Arat, konuya ilişin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Erdoğan'ın diploması olmadığı yönündeki iddiaların "haksız" ve "mesnetsiz" olduğu öne sürüldü.

Açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımıza 01.04.2011 tarihinde verilmiş olan 'duplikata' hakkında, bir 'duplikata' diplomanın resmî-hukukî özellikleri bilinmeden veya bilindiği halde kasıtlı olarak gözardı edilmek suretiyle ortaya atılan iddiaların 'hak' ve 'hukuk' ilişkisi açısından iyi niyet kurallarıyla bağdaşmadığı ortadadır. Ayrıca, diplomasını almamış veya kaybetmiş olan bütün mezunlara, güncel fakülte kaydı üzerinden diploma verilmesi hususunun ilgili mevzuatın bir gereği olduğunun bilinmesine rağmen, 'şahsa sıkı surette bağlı hak' kapsamında bulunan resmî diplomaya ilişkin olarak görsel ve yazılı basınla sosyal medyada ortaya atılan 'sahte diploma' iddialarının hiçbir hukukî, resmî ve tarihî dayanağı yoktur" denildi.

Erdoğan'ın 1974'te İstanbul İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi'ne bağlı ve dört yıllık Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu'na kayıt yaptırdığını, 1981 yılının şubat ayında da mezun olduğunu belirten üniversite, Aksaray İktisadî ve Ticarî İlimler Yüksekokulu'nun daha sonra Beyazıt Maliye Muhasebe Yüksek Okulu ile birleştirilerek Ticari Bilimler Fakültesi'nde dönüştürüldüğünü ve Erdoğan'ın Dr. Sinan Artan imzalı geçici mezuniyet belgesi aldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.