Marmara Üniversitesi’nde imzacı akademisyenlere soruşturma

Marmara Üniversitesi’nde imzacı akademisyenlere soruşturma

Barış bildirisine imza atan akademisyenler hakkında Marmara Üniversitesi soruşturma komisyonu kurdu ve 35 akademisyenden savunma istedi.

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenlere yönelik soruşturmalar devam ediyor. Marmara Üniversitesi bildiriye imza atan 35 akademisyenden savunma istedi.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre, bölgedeki çatışmalı sürecin durdurulması için “Bu suça ortak olmayacağız” isimli bildiriye imza atan akademisyenler hakkında idari soruşturma başlatan üniversiteler arasına Marmara Üniversitesi de katıldı.

Üniversite 5 kişilik soruşturma komisyonu kurarak 35 akademisyenin savunmalarının alınması için çağrı kağıdı yollamaya başladı.

5 kişilik soruşturma komisyonunda Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Turan Yıldırım, Prof. Dr. Ahmet Gökcen, Prof. Dr. Selami Kuran ve Prof. Dr. Talat Canbolat ile Aile Hekimliği Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Akman yer aldı.

Hakkında soruşturma başlatılan 35 akademisyen arasında ise Prof. Dr. Özdemir Aktan, Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gibi isimler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.