Mardin'de 4 tutuklama, Erzurum'da 1 gözaltı

Mardin'de 4 tutuklama, Erzurum'da 1 gözaltı

Mardin de gözaltına alınan ve aralarında Derik Belediyesi Başkanvekili Doğan Özbahçeci'nin de olduğu 4 yurttaş "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Erzurum Karaçoban'da da bir yurttaş gözaltına alındı.

Mardin merkez Artuklu ilçesinde eski Derik Belediye Başkanvekili Doğan Özbahçeci, Derik Belediye çalışanı Alaattin Ecer, Seydoş Özbahçeci ve Abdullah Ataklı adlı yurttaşlar TEM Şubesi'ndeki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık tarafından ifadeleri alınan 4 yurttaş , tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemece, 4 yurttaş "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanarak, Mardin E Tipi Cezaevi'ne gönderdi.

Karaçoban'da bir kişi gözaltına alındı

Erzurum Karaçoban'a bağlı Binpınar Köyü'ne sabah saatlerinde yapılan ev baskınında Yılmaz Kökbalık adlı yurttaş gözaltına alındı. "Örgüt propagandası" iddiasıyla gözaltına alınan Kökbalık, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Karaçoban Savcılığı'na sevk edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.