Mardin, Şırnak ve Hakkari üniversiteleri kapatılıyor mu?

Mardin, Şırnak ve Hakkari üniversiteleri kapatılıyor mu?

CHP’li Murat Emir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Mardin Artuklu, Şırnak ve Hakkari üniversitelerinin kapatılması konusunda bir çalışma olup olmadığını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Mardin Artuklu, Şırnak ve Hakkari üniversitelerinin kapatılması konusunda bir çalışma olup olmadığını sordu.

İMC'de yer alan habere göre Emir, 2002’de 76 olan üniversite sayısının, AK Parti hükümetleri döneminde 114’ü devlet, 76’sı da vakıf üniversitesi olmak üzere 190’a yükseldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 81 ilin tamamında üniversite açıldığını ifade ettiğini anımsatan Emir, “Bu durum övünç kaynağı diye yansıtıldı. Ama yeni açılan üniversiteler öğrencisiz kaldı, bazılarının kadroları cemaatlerle ilişkili olan öğretim üyelerine teslim edildi” dedi.

Emir, üç üniversiteyle ilgili Bakan Nabi Avcı’ya şu soruları yöneltti:

* Mardin Artuklu Üniversitesi’nin, cemaatlerle ilişkili kadrolar tarafından idare ediliyor olması nedeniyle kapatılacağı doğru mudur?

* Şırnak ve Hakkari üniversitelerinin öğrenci azlığı nedeniyle kapatılması hususunda bir çalışma var mıdır?

* Bu üniversitelerin öğrenci ve öğretim üyesi sayısı kaçtır?

* Bu üniversitelere herhangi bir siyasi yapılanmadan dolayı açılmış soruşturma var mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.