Malatya'da en az 40 öğrenci gözaltına alındı

Malatya'da en az 40 öğrenci gözaltına alındı

Malatya'da İnönü Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı birçok eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan ev baskınlarında en az 40 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin evlerine sabah erken saatlerde baskın düzenlendi. DİHA'nın haberine göre, Merkez Paşaköşkü, Ferhadiye, Eski Devlet Hastanesi civarı, Çöşnik ve Akpınar mahallelerinde bulunan öğrenci evlerine yapılan operasyonda en az 40 öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi. 

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Adana'da bir öğrencisi gözaltına alındı

Adana'nın Sarıçam ilçesi Kürkçüler Mahallesi'nde ikamet eden Adana TUHAD-FED Temsilcisi Mehmet Akar'ın evine sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Yapılan aramanın ardından Akar'ın Malatya İnönü Üniversitesi'nde okuyan oğlu Murat Akar, polislerce gözaltına alındı. Akar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürüldü. 

Akar'ın Malatya'da yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ve Adana'daki işlemlerinin sona ermesi sonrası Malatya'ya gönderileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.