Mahkemede Kürtçe savunma

Mahkemede Kürtçe savunma

Yüksekova eski belediye başkanı Ruken Yetişkin, katıldığı bir fidan dikme kampanyasında yaptığı açıklamadan dolayı bugün hakim karşısına çıktı.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova BDP Kadın Meclisi üyelerinin 1 Nisan 2010 tarihinde ilçenin Esentepe Mahallesi'nde başlattığı fidan dikme kampanyasına katılıp burada yaptığı açıklama nedeniyle yargılanan Yüksekova eski belediye başkanı Ruken Yetişkin hakim karşısına çıktı. Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına katılan Yetişkin'in Kürtçe savunması tercüman aracılığı ile Türkçe'ye çevrildi.

Dün görülen duruşmaya avukatı M. Salih Akbulut ile katılan Ruken Yetişkin, mahkeme heyetine savunmasını Kürtçe yapacağını bildirdi. Mahkeme heyeti Yetişkin'in bu istemini kabul ederek, bir mübaşiri tercüman olarak görevlendirdi. Bunun üzerine Yetişkin'in Kürtçe yaptığı savunması salonda bulunan tercüman tarafından Türkçe'ye çevrildi.

Kürtçe savunmasında kendisine yönelik suçlamaları kabul etmeyen Ruken Yetişkin, daha önce savcılık aşamasında çeşitli davalarda Kürtçe ifade talebinin kabul edildiğini ancak ilk defa bir hakim karşısında Kürtçe ifade verdiğini söyledi. Yetişkin bu durumdan memnun olduğunu dile getirdi.

Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, 1 Nisan 2011 tarihinde ilçenin Esentepe Mahallesi'nde başlatılan fidan dikme kampanyasına katılmış, burada yaptığı açıklamada, "Bu fidanların özgür ortamda büyüyeceği ve Kürt halkının önderliğiyle beraber bu ağaçların altında barışın destanın anlatılacağı günler yakındır."demişti.

Bu ifadeleri 'suçu ve suçluyu övmek' kapsamında değerlendirilen eski belediye başkanı hakkında soruşturma açılmıştı.

Başka bir davadan yargılanıp hüküm giyen, 10 ay cezaevinde yatan ve İçişleri Bakanlığı'nın talebi ile Danıştay tarafından görevden alınan Yüksekova eski belediye başkanı Ruken Yetişkin'in duruşması 26 Aralık 2011 tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum