Lozan'daki toplantının ardından Lavrov: İlginç fikirler gündeme geldi

Lozan'daki toplantının ardından Lavrov: İlginç fikirler gündeme geldi

Lozan'daki Suriye toplantısından somut bir eylem planı çıkmazken Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov çeşitli ilginç teklifleri değerlendirdiklerini ve yakın gelecekte temaslara devam edileceğini söyledi.

İsviçre'nin Lozan kentinde Beau-Rivage Palace Oteli'nde düzenlenen Suriye toplantısının ardından konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, tarafların yakın gelecekte temasları sürdürme üzerinde mutabık kaldıklarını belirtti. Lavrov, bu temasların yüzyüze görüşme ya da telefonla mı yapılacağı konusunda ise bilgi vermedi.

Lavrov, görüşme formatı gereği toplantıya Rusya ve ABD'nin yanı sıra çok sayıda devletin (Türkiye, Ürdün, Mısır, Katar, İran, Irak ve Suudi Arabistan) katılmasının da durumu etkileyebileceğini belirtti.

Toplantıda çeşitli 'ilginç fikirler' gündeme geldiğini söyleyen Lavrov, tarafların Suriye'de bir an önce siyasi geçiş süreci başlatılması taraftarı olduğunu aktardı. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.