Lice'de 12 kişi daha serbest

Lice'de 12 kişi daha serbest

Lice'deki askeri operasyon ve orman yangınlarına karşı bölgeye gitmeye çalışırken gözaltına alınan 12 kişi daha serbest bırakıldı. Gözaltında kalan 25 kişinin ise savcılıktaki ifade işlemleri sürüyor.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki askeri operasyonlara karşı canlı kalkan olmak ve orman yangınlarına müdahale etmek için 27 Haziran akşamı ilçeye hareket eden ve ancak ilçe girişinde durdurularak gözaltına alınan HDP ve DBP'li belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 12 kişi daha serbest bırakıldı. 

"Örgüte yardım" iddiasıyla suçlanan 37 kişi, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından bugün Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi. Savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından 12 kişi, "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 12 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 12 kişinin isimleri şöyle: DBP Amed İl Eşbaşkan Yardımcısı Leyla Ayaz, Lütfiye Kişmir, Hasan Kaya, Faik Yaşar, Selahattin Kaygusuz, Şehymuz Ucakan, Selma Sürer, Farqîn Belediye Eşbaşkanvekili Zuhal Tekiner, Selcan Doğan, Nevriye Çur, Sevgül Alımbay, Şefika Topuz.

Gözaltındaki 25 kişinin ise savcılıktaki ifade işlemleri devam ediyor. Lice girişinde gözaltına alınan 74 canlı kalkandan dün adliyeye çıkarılan 37 kişi serbest bırakılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.