'Lavrov'un mail şifresine ulaşmak için her şeyi yapardım'

'Lavrov'un mail şifresine ulaşmak için her şeyi yapardım'

CIA eski Başkanı Michael Hayden, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un e-posta adresinin şifresine ulaşmak için her şeyi yapabileceğini söyledi.

Merkezi İstihbarat Servisi (CIA) ve Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) eski Başkanı Michael Hayden, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un e-posta adresinin şifresine ulaşmak için her şeyi yapabileceğini söyledi.

CNN kanalına konuşan CIA eski Başkanı Hayden, ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un yazışmalarını resmi olmayan şahsi e-postadan yapmasını değerlendirdi. Hayden, bu tür durumların bilinmesi halinde Clinton’un e-postası, yabancı istihbarat örgütlerin hedefi haline gelebileceğini belirtti. Konuşmasının devamında Hayden, “Eğer ben hala NSA’de çalışıyor olsaydım ve bana birisi Lavrov’un şahsi e-posta adresi olduğunu söyleseydi, şifresine ulaşmak için her şey yapardım” dedi.

2009-2013 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanı olan Clinton, tüm yazışmalarını şahsi e-posta adresinden gerçekleştirmiş. E-posta adresinin yetkisi kendisinde olduğu için Clinton’un okunmasını istemediği yazışmaları silmiş olabileceği yorumu yapılıyor. Clinton, Dışişleri Bakanlığı’nın ‘yazışmaları muhafaza edilebilmesini engellemekle’ eleştiriliyor. (Radikal)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.