Lavrov: Türkiye, Suriye’deki ateşkesi baltalıyor

Lavrov: Türkiye, Suriye’deki ateşkesi baltalıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik havan topu saldırılarının bu ülkedeki ateşkese ve siyasal sürece zarar verdiğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da basın toplantısı düzenledi.

Sputnik News’in haberine göre, Lavrov, Türkiye'nin Ankara'daki bombalı saldırıyı Kürtlere yıktığını belirterek, Suriye’de Kürtlerin yaşadığı bölgelere yönelik süren havan topu ve roket saldırılarını meşru göstermeye çalıştığını belirtti.

Türkiye’nin Suriye’deki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarının bu ülkedeki siyasal süreç ve ateşkes için gösterilen uluslararası çabaları ‘baltaladığını’ belirten Lavrov, “Bu nedenle uluslararası toplum, Türkiye’nin bu eylemleri karşısında sert ve net bir tepki göstermeli” dedi.

Lavrov ayrıca ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin gelecek hafta Rusya’yı ziyaret edeceğine dair anlaşmaya varıldığını belirtti.

Kerry’nin ziyareti sırasında gerçekleştireceği görüşmelerin ana konusunun Suriye olacağını söyleyen Lavrov, ziyaretle ilgili net tarih ise vermedi.

Kerry, Rusya güçlerinin bir bölümünü Suriye’den geri çekmesi nedeniyle gelecek hafta Moskova’yı ziyaret edip Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmek istediğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.