Lavrov: Suriye’de ‘B Planı’ olmayacak

Lavrov: Suriye’de ‘B Planı’ olmayacak

Rusya ve ABD’nin vardıkları ateşkes anlaşmasının bir alternatifi olmadığını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye için gelecekte de bir ‘B Planı’ bulunmayacağını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ne Rusya’nın ne de ABD’nin bir B Planı’nı izlemeyeceğini söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Sergey Lavrov, “Bir B Planı olmayacak.” dedi.

Lavrov gazetecilerin “Rusya’yı mı kastettiğini” sorusuna Lavrov, “Herkes B Planı hakkında bir şeyler söyledi. Böyle bir plan yok ve ne Rusya’nın ne de ABD’nin böyle bir planı hiçbir zaman olmayacak” dedi.

Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin her an toplanıp Rusya ve ABD’nin Suriye’de bir çözüm konusunda hazırladığı taslak kararı için oylayabileceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye’de 27 Şubat’ta başlaması planlanan geçici ateşkesin işe yaramaması ve siyasi çözüm için gerekli adımların atılmaması halinde devreye girecek B Planı’nın ülkenin bölünmesi olduğunu söylemişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye’de ‘A Planı”na, yani 27 Şubat’ta başlaması planlanan ateşkesle ilgili anlaşmaya odaklandıklarını söylemişti.

Bu açıklamaya Şam yönetiminden de “Suriye’nin birliğini korumak için bugün her zamankinden daha kararlıyız” tepkisi gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.