Lavrov: ABD Nusra Cephesi'ni koruyor

Lavrov: ABD Nusra Cephesi'ni koruyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ABD'nin, önceki ismi Nusra Cephesi olan Şam'ın Fethi Cephesi'ni, gerekli olduğunda Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı yerinden etmek için kullanmak amacıyla korumaya çalıştığını söyledi.

BBC'ye konuşan Lavrov, ABD'nin, Şam'ın Fethi Cephesi ve diğer radikal grupları ılımlı muhaliflerden ayırmak için verdiği sözü yerine getirmediğini belirtti. Rus Dışişleri Bakanı, "Hâlâ buna muktedir ya da bunu yapmaya istekli değiller. Nusra'ya Suriye'nin hiçbir yerinde hiç dokunmadılar" dedi. Bu örgütün Halep'teki sivillere insani yardım ulaştırılması konusunda bir isteği olmadığını belirten Lavrov, örgütün ateşkeleri de kullandığını söyledi.

'Nusra çatışmasızlığıhep kullandı'

Rusya'nın Halep kentindeki hava saldırılarını da savunan Lavrov özetle şunları söyledi:

"Bu yıl boyunca birçok kez molalar verdik, insani yardım molaları verdik…. Birlemiş Milletler'in talebi üzerine 48 saat, 72 saat… Her seferinde bu molalar Nusra tarafından yurt dışından daha fazla savaşçı getirmek için, daha fazla mühimmat ve daha fazla silah elde etmek için kullanıldı."

"İnsani yardım şeyleri çok önemli. Şu anda, Suriye hükümeti ile birlikte BM'ye, Halep'te insani yardım malzemelerini ulaştırabilmesi amacıyla haftalık molalar verilmesi için her şeyi yapıyoruz. Doğu Halep'te Nusra'nın kontrolündeki insanlar bunu yapmayı reddediyor."

    HABERE YORUM KAT
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.