KYP ile Goran Partisi anlaştı

KYP ile Goran Partisi anlaştı

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Goran Partisi, siyasi anlaşmaya vardı. Bu ittifak ile Federal Kürdistan Bölgesi’nin iki büyük partisinin oy oranı yüzde 48’e yaklaşıyor.

Federal Kürdistan Bölgesi’nin iki büyük partisi olan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile Goran Partisi, siyasi anlaşmaya vardı. Anlaşmaya dair açıklama KYB Birinci Sekreteri Kosret Resul’un ofisinden geldi.

Yazılı açıklamada, Resul ile Goran Hareketi lideri Noşirvan Mustafa’nın Süleymaniye’de buluşarak anlaşmayı imzalayacağı belirtildi.

Kürdistan bölgesinin yönetilmesi, anayasa, bağımsızlık hakkı, referandum, Bağdat’la ilişkiler ve ekonomi alanlarında ortak hareket edilmesine dair anlaşma,  11 bölüm ve 25 maddeden oluşuyor.

İmzalar Irak’ın eski cumhurbaşkanı ve KYB lideri Celal Talabani’nin evinde atılacak. Atılan imzaların ardından ise tören yapılacak.

Goran Partisi, 2006 yılında KYB’den ayrılanlar tarafından kurulmuştu. Bu anlaşmayla KYB ile Goran’ın, toplam oy oranı yüzde 48’e ulaşıyor.  2014’ün Nisan ayında yapılan belediye seçimlerinde KDP oyların yüzde 38.34’ünü almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.