Kuzey Kore'den 'savaş' açıklaması

Kuzey Kore'den 'savaş' açıklaması

Kuzey Kore'nin çarşamba sabahı hidrojen bombası denediğini açıklaması sonrasında sınıra hoparlör yerleştirip propaganda yayınlarını dün yeniden başlatan Güney Kore'ye tepki gecikmedi.

Kuzey Kore İşçi Partisi'nin propaganda departmanı başkanı Kim Ki Nam, "İlk hidrojen bombamızın başarılı denemesini kıskanan ABD ve takipçileri, psikolojik propaganda yayınlarını yeniden başlatma kararı aldıklarını açıklayarak durumu savaşın eşiğine sürüklüyor" dedi.

KUZEY KORE: DENİZALTI BALİSTİK FÜZE FIRLATMA SİSTEMİ DENEDİK

Bu arada Kuzey Kore dün de, denizaltı balistik füze fırlatma sistemi (SLBM) denemesini içeren bir video yayınladı. Devlet televizyonunda yayınlanan videoda, ülke lideri Kim Jong-un'un da denemeyi izlediğine ilişkin görüntülere yer verildi. Başarıyla sonuçlanan denemenin Aralık 2015'te gerçekleştiği belirtildi.

Ancak Güney Kore'den ise videonun sahte olduğu açıklaması geldi. Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Videonun Kuzey Kore tarafından sahte bir şekilde üretildiğini düşünüyoruz" dedi.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.