Kuzey Kore, ABD’li öğrenciyi tutukladı

Kuzey Kore, ABD’li öğrenciyi tutukladı

Kuzey Kore, ABD’li öğrenciyi devlet karşıtı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle tutukladı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KNCA, ABD’nin Virginia Üniversitesi öğrencisi Otto Frederick Warmbier’in devlet karşıtı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle tutuklandığını duyurdu. Kuzey Kore medyasında yer alan haberlerde, ABD’li öğrencinin ülke birliğini bozmak niyetiyle turist olarak Kuzey Kore’ye giriş yaptığı kaydedilerek, Amerikan hükümetinin Warmbier’i kendi çıkarları için kullandığı belirtildi. Konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapılmazken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

ABD’nin Seul Elçiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, tutuklamadan haberdar olunduğu aktarıldı. Çin merkezli tur şirketi Young Pioneer Warmbier’in tutuklanması ile ilgili bir açıklama yaparak, ABD’li öğrencinin başkent Pyongyang’daki gezi sırasında göz altına alındığını ve Warmbier’in ailesinin bilgilendirildiğini ifade etti.

Warmbier’in Kuzey Kore’de tutuklanan üçüncü Batılı oldu. Daha önce de Güney Kore’li Kanada vatandaşı Hyeon Soo Lim Aralık ayında hükümeti devirmeyi planladığı bulunduğu gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.