Kuzey Kıbrıs Başbakanı istifa etti

Kuzey Kıbrıs Başbakanı istifa etti

KKTC'de koalisyon hükümetinin ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetten çekilmesinin ardından Başbakan Ömer Kalyoncu da görevinden istifa etti.

Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ömer Kalyoncu, koalisyon ortağı olan Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) hükümetten çekilmesinin ardından istifa kararı aldı. Kalyoncu istifasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sundu.

2 Mart'ta düzenledikleri toplantıda oy birliğiyle hükümetten çekilme kararı alan UBP'li bakanlar, Başbakan Kalyoncu'ya istifalarını sunarak hükümetten çekildiklerini açıklamıştı.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumartesi günü yaptığı açıklamada partisinin tüm iyi niyetli çabalarına rağmen hükümetin, ekonomik sorunlara çözüm üretme imkan ve kabiliyetini bir türlü yakalayamamasının hükümetin sorgulanmasını kaçınılmaz kıldığını söylemişti.

UBP Parti Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı hükümetten çekilme kararının ardından Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu istifalarını Başbakan Kalyoncu'ya topluca sundu. 

Bu kararın ardından istifa etmesi beklenen Başbakan Ömer Kalyoncu da istifasını Cumhurbaşkanı Akıncı'ya sundu. Ancak Cumburbaşkanı Akıncı'nın, Kalyoncu'dan yeni hükümet kuruluncaya kadar görevine devam etmesini istediği öğrenildi.

Görüşmede parti temsilcileri ile görüşeceğini de belirten Cumhurbaşkanın en kısa sürede meclisten bir çoğunluk hükümetinin çıkmasını temenni ettiğini belirtildi.

Kuzey Kıbrıs Meclisi'nde CTP-BG (CTP-BG) 20, UBP 18, Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) 5, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) 3 sandalyeye sahipken bağımsız 4 milletvekili bulunuyor.

UBP, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ile temmuz ayında geniş tabanlı koalisyon hükümeti kurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.