Kurtulmuş'tan flaş açıklamalar: TİB kapatıldı

Kurtulmuş'tan flaş açıklamalar: TİB kapatıldı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: "671 sayılı kanun hükmünde kararname ile Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı kapatılmış" dedi.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Devlet memuriyeti vasfını kaybedecekler”

“Bugünkü Bakanlar kurulu toplantımızda OHAL çerçevesinde iki KHK gündeme gelmiştir. Bunlardan birisi 670 sayılı KHK’dır. Öncelikli olarak bazı bakanlıklarımızdan gelen, FETÖ’cü olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir.

“Bu listede ismi geçen FETÖ mensupları devlet memurluğu vasfını kaybedeceklerdir. Yine bu listede adı geçen kişilerin unvan ve meslek adlarını kullanmaları da mümkün olmayacaktır. Yine kapatılan bu FETÖ’cü terör örgütü ile ilişkili kurum ve kuruluşların mallarının ne olacağı karara bağlanmıştır.

“Memuriyetten ihraç edilecekler”

“670 sayılı KHK ile 2010 KPSS’de soruları çaldıkları ve bu şekilde memur oldukları tespit edilenler memuriyetten ihraç edileceklerdir. Ancak 2010 KPSS ile haklarıyla memur oldukları tespit edilenler memur olmaya devam edeceklerdir.

Kapatılan kurum ve kuruluşlar

“670 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kapatılan, FETÖ’cü terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağı Maliye Bakanlığının uhdesine bırakılmıştır.

“Maliye Bakanlığı bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları, yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek. Bunların bir kısmını da diğer kamu kurumlarına, ihtiyaç ortaya çıkarsa, onlara bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır, mülkiyetini değil.

“Ayrıca kapatılan vakıfların mal varlıkları, taşınmazlıkları ve alacaklarıyla ilgili sorumluluklarsa Vakıflar Genel Müdürlüğüne tevdi edilmiştir.

“SGK borçları silinecek”

“Yine 15 Temmuz şehit ve gazilerimizin SGK borçları silinecektir.

“Kapatılan askeri okullardaki sözleşmelerin iptalleri de bu KHK ile gündeme gelecektir. Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi de bu KHK ile düzenlenmiştir.

“15 Temmuz’da Çengelköy’de şehit olan Yenişafak muhabiri İsmail Canbazhasan, ailesinin başvurusu üzerine Türk vatandaşlığına alınmıştır.

“TSK’nın pilot açığının kapatılması için düzenlemelerin yapılması gündeme gelmiştir. 671 sayılı KHK ile pilot iken görevden alınanların yeniden TSK’ya kazandırılması ile ilgili düzenleme yapılmıştır.

“TİB kapatıldı”

“Kararname ile Telekomünasyon İletişim Başkanlığı (TİB) kapatılmaktadır. TİB’in bütün yetkileri, sorumlulukları, personeli ve teknik bütün imkanları BTK’ya devredilmiştir.

“Akar ve Fidan’dan bilgi alındı”

“Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da kurul toplantısına katıldı. Hem Sayın Genelkurmay Başkanı hem MİT Müsteşarımız Bakanlar Kurulu üyesi olmadıkları halde, Bakanlar Kuruluna davet edilerek kendilerinden iç ve dış güvenlikle ilgili konularda bilgi alınmıştır.

“Emeklilik yaşı 75’e çıkartıldı”

2006 sonrasında kurulan 41 üniversitemizdeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 67’den 72’ye çıkartılmıştı. Şimdi bu üniversitelerimizdeki emeklilik yaşını 75’e çıkartıyoruz.

* 41 üniversite: Adıyaman Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Nevşehir Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Tunceli Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Yalova Üniversitesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.