Kurtulmuş: 'Bu memlekette FETÖ mağdurları yoktur'

Kurtulmuş: 'Bu memlekette FETÖ mağdurları yoktur'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bu memlekette FETÖ mağdurları yoktur, FETÖ’nün mağdur etmeye kalktığı 79 milyon milletimiz vardır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde akademik yıl açılış töreninde konuştu.

Kurtulmuş, özetle şunları ifade etti:

"Burada Çanakkale’de karşı tepelere o bombaları atanlar, boğaza girip iki tarafı bombalayanların iradesi neyse, 15 Temmuz’da meclisi bombalayan irade aynı iradedir. Birbirinin aynısıdır. Menderes’i idama götüren irade aynıdır. 12 Eylül öncesi gençleri birbirine kırdıran, ideallarıyle taprağa gömülmesini sağlayan irade aynıdır, alevi sünni diye birbirine ayırt etmek isteyen aynı iradedir. Saf bir şekilde buna katılmış olanlar varsa kusura bakmasın uyansınlar, Çanakkale’de Afrika’dan getirilen müslümanlar "hilafeti kurtarıyoruz" diye kandırılmıştı. Düşman diye savaştıkları Türk mevzilerinden ezanlar okunduğunda, Mehmetçik onları Kuranı Kerim okuyarak karşıladığında bunlar da müslüman diyerek Kuran-ı Kerim’i bizim mevzilerimize bırakan Senagel ve Bangladeşli müslümanları biliyoruz."

"FETÖ’YÜ TANIMAK İÇİN ALİM OLMAYA GEREK YOK"

"FETÖ denilen kökü dışardaki emperyalist başını tanımak için alim olmaya gerek yok. Azıcık aklı olan herkes bu eşkiya çetesinin bu terör örgütünün kökü dışarıda olan şebekenin ne olduğunu anlamıştır. İnanın ki tarih tekrar tekerrür ediyor. Orada düşmana karşı gövdesini, yumruğunu siper eden milletin torunları, 15 Temmuz’da ne yapması gerektiğini gösterdi. İnsanlar bedenlerini tanka siper ettiler, yaşlı amcalar bastonları paletlere soktular. Gencecik insanlar, yaşlı teyzeer yeni emperyalist saldırıya karşı dik durdular. 15 Temmuz’un kahramanı olan şehitlerimizi rahmetle, gazileri şükranla anıyorum." 

"Sanki haksızlık yapılıyor, FETÖ mağdurları meselesi varmış gibi algı operasyonu oluşturmak darbeyi yapan zihniyetin planlarından birisidir. Bu memlekette FETÖ mağdurları yoktur. FETÖ’nün mağdur etmeye kalktığı 79 milyon milletimiz vardır. Yani iş öyle bir noktaya getiriliyor ki, "şuna buna dokunma". Ne yapalım?. Birkaç yüz asker, birkaç yüz hakimi bulun, onlara da çok yüksek ceza vermeyin. Türkiye’deki 15 Temmuz’u kınayamayan ülkelerin, 16 Temmuz’dan itibaren FETÖ mağduru edebiyatı yapması çifte standartlı iki yüzlü bir davranıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayan bir kişi ama bir kişinin idaresinin arkasında binlerce kişinin iradesi var. Kendisi de o meslekten olsayıd o uçağın içine girip bombalayacak çok sayıda insan vardı." 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un konuşmasının ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof Dr Yücel Acar, günün anlam ve önemini anlatan bir plaket sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.