'Kürtlerin Cenevre görüşmelerine katılımını sağlayacağız'

'Kürtlerin Cenevre görüşmelerine katılımını sağlayacağız'

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gatilov, Kürtlerin Cenevre görüşmelerinin sonraki aşamalarına katılmasını sağlamak için elinden geleni yapacaklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadiy Gatilov, PYD’nin Suriyeli taraflar arasındaki görüşmelerinin sonraki aşamalarına katılması için süreci takip edeceklerini açıkladı.

Sputnik News’in haberine göre, Birleşmiş Milletler’in (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura’nın ‘şimdilik’ Kürtleri davet etmemeye karar verdiğini hatırlatan Gatilov, Kürtlerin sonraki aşamalara katılmasını sağlamak için elinden geleni yapacaklarını belirterek, “Bunu takip edeceğiz. Onların bir an önce müzakere sürecine katılmasına ilgi duyuyoruz” dedi.

Yüksek Müzakere Komitesi’nin görüşmelere katılma kararını olumlu karşıladıklarını söyleyen Gatilov, “De Mistura her zaman görüşmeleri gerçekleştirmeyi planladı, bunun için de sırayla Şam yönetimi ve muhalefetle görüşecek” diye konuştu.

Görüşmelere Ceyşul İslam ve Ahraruş Şam gibi grupların katılma olasılığının olduğunu da belirten Gatilov, “terörist olarak gördükleri bu grupların Cenevre görüşmelerine katılmalarına kesinlikle karşı olduklarını” kaydetti.

Rusya’nın BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin da “Suriyeli Kürtler, Suriye vatandaşlarıdır. Ülkelerinin kaderini belirleme sürecine katılma hakları var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.