Kürtlere ait otobüslere ırkçı saldırı

Kürtlere ait otobüslere ırkçı saldırı

İzmir'den bölge illerine giden firmalara ait araçlar, Afyon çıkışında kalabalık bir grubun taşlı saldırısına uğradı.

AFYON - Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde İzmir'den Diyarbakır, Batman, Van ve Muş yönlerine giden bölge illerine ait firmaların araçlarının önü sayısı 200'ü bulan bir grup tarafından Afyon çıkışında kesildi.

Saldırgan grup yolu trafiğe kapattıktan sonra Kürtlere ait otobüslere saldırdı. Saldırıda çok sayıda otobüsün camlarının kırıldığı ve bazı otobüslerin yakılmak istendiği bildirildi. Saldırıların yapıldığı araçlardan Can Diyarbakır firmasına ait araçla Diyarbakır'a gitmekte olan Abdulmuttalip Gündoğdu adlı yurttaş, saldırı esnasında adeta ölümden döndüklerini söyledi.

Afyon çıkışında araçların önünün kesildiği için yüzlerce aracın hareket edemez vaziyette bir saat kadar beklediğini aktaran Gündoğdu, yaklaşık yüz metre önlerinde otobüslerin yandığını söyledi. Saldırıda yolculuk yaptıkları otobüsün çok sayıda camının kırıldığını söyleyen Gündoğdu, kendi araçlarında şans eseri yaralının olmadığını belirtti. Saldırı esnasında araçta büyük panik yaşandığını dile getiren Gündoğdu, olay yerinde bulunan polislerin gruba kesinlikle müdahale etmediğine dikkat çekti. Kendi imkanları ile saldırıdan kurtulduklarını belirten Gündoğdu, daha sonra yola devam ettiklerini ifade etti.

'Canımızı zor kurtardık'

Saldırıya ilişkin bilgi aldığımız Can Diyarbakırlılar otobüs firmasının şoförü Suat Demirbulut da yaşananlara ilişkin şunları söyledi: “Biz öndeydik, bizden sonra da bölge illerine giden otobüsler vardı. Yakılan otobüs oldu mu bilmiyorum. Biz canımızı zor kurtardık. Çok kötü bir durumdu. Askerlerin yanında bize saldırdılar. Afyon’un çıkışında şeker fabrikası yanında saldırı oldu. Herkes kaçmaya çalışıyordu.” DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum