Kürtçe öğretmenlerinin açlık grevi devam ediyor

Kürtçe öğretmenlerinin açlık grevi devam ediyor

Kürtçe öğretmenlerinin açlık grevi 7. gününe girdi.

MARDİN - Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji Bölümü tezsiz yüksek lisans programından mezun olan Kürtçe öğretmeni adayları, atama kontenjanı belirlenene kadar dönüşümlü olarak başlattıkları açlık grevine 7. gününde de devam ediyor. Mardin Karayolları Parkı’nda grev başlatan Kürtçe Öğretmenleri Platformu üyeleri, öğretmen olarak atanmayı beklediklerini ancak bu taleplerinin gerçekleşmediğini belirterek, mağduriyetlerinin giderilinceye kadar açlık grevlerini devam ettireceklerini dile getirdi.

Çözüm süreci kapsamında hükümetin Kürtçe dersini 5. 6. 7 ve 8. sınıflarda seçmeli ders olarak verileceğini duyurduğunu aktaran Kürtçe öğretmen adayı Ömer Öncel, “Hemen bunun ardından Artuklu Üniversitesi de çalışmalara başlandı. Artuklu Üniversitesi o dönemde 500 öğrenci aldı. Öğrenciler mezun oldular, fakat hala bize verilen söz yerine getirilmedi. Kadrolarımız bize verilmedi. Bir sürü arkadaşımız işini bıraktı geldi. Burada mağdur olduk fakat bu mağduriyetlerimiz hala giderilmedi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum