KURDİ-DER'in Kürtçe bilgi yarışmasına ilgi vardı

KURDİ-DER'in Kürtçe bilgi yarışmasına ilgi vardı

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, KURDİ-DER Yüksekova şubesi tarafından, 3 gün Önce Paris’te katledilen 3 Kürt kadın aktivistin anısına yapılan ve Kürtçe hazırlanan ‘Kürt Dili, Tarihi ve Edebiyatı’ konulu bilgi yarışması yoğun ilgi gördü.

ÖMER OĞUZ / ERKAN UÇAK YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA- Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Metro Cafe’de düzenlenen bilgi yarışmasına, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Yüksekova BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz, Eğitim-Sen, KESK, DİSK, Barış Anneleri İnisiyatifi, Gever Kültür ve Sanat Merkezi, TUHAY-DER, MEYA-DER, Cilo Doğa Derneği, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

haberinfotograflari.gif 
3 gün önce Paris’te suikast sonucu katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan yarışmada bir konuşma yapan KURDİ-DER Yüksekova Şubesi eski Başkanı Besim Baykal, anadillerinde özgürce konuşmak istediklerini belirterek,”Bizim bugün düzenlemiş olduğumuz bilgi yarışmasının amacı anadilimizi daha fazla alabilmek ve yaşatabilmektir. Anadilimize daha fazla yoğunlaşmak istiyoruz. Herkesin anadiline sahip çıkması gerekiyor. Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara başarılar diliyoruz” dedi.

Yoğun ilgi gören yarışmanın jüri üyeliğini; Besim Baykal, Naciye İke, Rıdvan Öner, Gule İliş ve Selim Bulut yaptı.

Her grubun 3 kişiden oluştuğu yarışmada toplam 12 grup yarıştı. ‘Kürt Dili, Tarihi ve Edebiyatı’ olmak üzere 3 kategoride toplam 25 sorunun sorulduğu yarışmada ‘Sakine Cansız’ adlı grup birinci olurken, ‘Yüksekova Dersanesi’ grubu ikinci, 'BDP' grubu da üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren grupların ödülünü Ercan Bora verdi. Bora, bu tür yarışmaların daha da fazla yapılmasının gerekli olduğunu belirterek, yarışmanın hazırlanması ve sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öte yandan KURDİ-DER temsilcileri, 2. bilgi yarışmasını 15 Mayıs’ta düzenleyeceklerini belirterek, yarışmaya ilgi gösteren herkese teşekkür etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum