Kürt öğrencilere bıçaklı saldırı:1'i ağır 2 yaralı

Kürt öğrencilere bıçaklı saldırı:1'i ağır 2 yaralı

Maraş'ta dün gece Kürt gençlerine yönelik gerçekleştirilen ırkçı saldırılar sonucu 1'i ağır olmak üzere 2 üniversiteli genç yaralandı.

Maraş'ta 3 gündür Kürt öğrencilere yönelik gerçekleşen ırkçı saldırılar artmaya başladı.

Öğrencilerin kaldığı evlerin çevresinde ırkçı gurupların gezdiği ve sokakları tuttuğu bilinmesine rağmen iki üniversite öğrencisi dün akşam saat 02.00 sularında evlerinin bulunduğu İsa Divanlı Mahallesi'nde kalabalık bir gurubun saldırısına uğradı.

Bıçaklı saldırıya uğrayan gençlerden M.E.K. elinden ve ayağından aldığı bıçak darbesiyle hafif yaralanırken, A.H.Ş. isimli öğrenci ise sırtına aldığı iki bıçak darbesiyle ağır yaralandı. 

Bıçakla saldıran gurubun aynı zamanda arabayla A.H.Ş. adlı öğrenciye de çarparak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. 

Yörükselim Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan gençlerden A.H.Ş., aldığı bıçak darbesinin akciğerine denk geldiğinden kaynaklı iç kanama geçirdiği öğrenildi.

Ağır yaralanan A.H.Ş.'nin hayati tehlikesi olduğundan kaynaklı Necip Fazıl Hastanesi'ne sevk edilerek yoğun bakım servisine alındı. 

Saldırıya uğrayan gençlerin okul arkadaşları ise sabaha kadar hastane çevresinde bekledi. Yaralı arkadaşlarının Necip Fazıl Hastanesi'ne sevk edileceği sırada hasta yakını olarak bir polisin ambulansla gitmesine tepki gösterdi. Bunun üzerine hastane önünde gençlerle polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

M.E.K., Yörük Selim Hastanesi Acil Servisi'ndeki tedavisinden sonra taburcu edilirken, A.H.Ş.'nin ise hayati tehlikesi devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.