Kürt işçinin yakılarak öldürülmesi güvenlik kamerasına yansıdı

Kürt işçinin yakılarak öldürülmesi güvenlik kamerasına yansıdı

3. Havalimanı inşaatında çalışan 36 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Mehmet Aytaç'ın oda arkadaşı M.A. tarafından yakılarak katledilmesine dair anlar, şantiyedeki güvenlik kamerasına yansıdı.

İstanbul'da inşaatı süren 3. Havalimanı inşaatında birlikte çalıştıkları oda arkadaşı 36 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Mehmet Aytaç'ı uyuduğu esnada üzerine benzin dökülüp yakarak öldüren oda arkadaşı M.A., olay sonrası Eyüp'e bağlı İhsaniye Mahallesi'nde Jandarma ekipleri tarafından yakalanarak, gözaltına alınmıştı.

Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından M.A. üzerinde yapılan fiziki inceleme sonucunda, el ve kollarındaki kılların yandığını tespit edildi. Bunun üzerine jandarma ekipleri bölgedeki güvenlik kameralarının inceleme altına aldı.

Jandarma Asayiş Timleri tarafından yapılan çapraz sorgusunda M.A., olaydan bir gün önce tartışıp, kavga ettikleri Mehmet Aytaç'ı, kız arkadaşına mesaj attığı için yatakhanede uyurken kendisini yakmak suretiyle öldürdüğünü iddia etti.

Sorgusu tamamlanan M.A., savcılık ifadesi alınması sonrası sevk edildiği mahkemece "Kasten öldürme" suçuyla tutuklandı.

Olay anı güvenlik kamerasında

Yaşanan bu dehşet verici olaya dair ise güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Kaydedilen görüntülerde zanlı M.A.'nın önce bir markete gittiği, ardından da bir petrol istasyonuna gidip bidonla benzin aldığı görülüyor. Aldığı benzin ile havalimanı inşaatı şantiyesindeki yatakhaneye gelen zanlı M.A., elindeki bidonu Mehmet Aytaç'ın o esnada uyuduğu odaya dökerek ardından ateşe veriyor. 

Yakılan odadan bir anda alevler yükselirken, zanlı M.A. ise kaçmaya başlıyor. Zanlının kaçmasının ardından diğer yatakhanelerde kalan işçiler dışarıya çıkarak yangına müdahale etmeye çalışsa da Mehmet Aytaç alevlerin arasında kalarak can verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.