Kürt askerden 7 gündür haber alınamıyor

Kürt askerden 7 gündür haber alınamıyor

İzmir-Buca Merkez Komutanlığı'nda zorunlu askerlik yapan Osman Karadeniz isimli askerden 7 gündür haber alınamıyor.

İZMİR - Şüpheli asker ölümleri haberlerinin sık sık geldiği askeri kışlalarda bu kez ilginç bir kaybolma olayı yaşandı. İzmir-Buca Merkez Komutanlığı'nda zorunlu askerlik yapan Osman Karadeniz isimli asker, 7 gün önce şüpheli bir şekilde ortadan kayboldu.

Diyarbakır-Eğil nüfusuna kayıtlı olan Karadeniz'in ailesinin anlatımlarına göre, her şey HDP'nin 5 Haziran günü Diyarbakır'da düzenlediği mitinge yönelik gerçekleşen bombalı saldırıyı kışlada TV'de izlediği sırada saldırıya tepki göstermesi üzerine Karadeniz'in diğer ırkçı askerlerce darp edilmesiyle başladı. Diğer askerlerin şiddetine maruz kalan Karadeniz, Denizli'ye sürgün edildi.
Ailesi, Denizli'ye sürgün edilmesini kendilerine en son 11 Haziran günü arayıp haber veren çocuklarına o günden bu yana ulaşamıyor. Ulaşamadıkları çocuklarının akıbetinin peşine ailesi, Karadeniz'in eşyalarının içinde bulunduğu çantaya da Buca'da bir büfede ulaştı.

Olaya ilişkin konuşan Osman Karadeniz'in kardeşi Mehmet Ali Karadeniz, gittiği kışlada ağabeyinin komutanlarıyla yaptığı görüşmede, kendisine ağabeyinin kışladan sorunsuz bir şekilde ayrıldığının söylendiğini söyledi.

Çantası kışlaya yakın büfede bulundu

Görüştüğü komutanların ağabeyinin 12 Haziran Cuma günü öğleye doğru sorunsuz bir şekilde birliğinden ayrıldığını söylediklerini belirten Mehmet Emin Karadeniz, ağabeyinin çantasının ise kışla yakınlarında bir markete bırakıldığını söyledi. Ancak çantayı markete bırakan kişinin ağabeyi Osman olmadığını vurguladı.

Market sahibi 'çantayı bırakan o değildi' dedi

Çantanın bırakıldığı market sahibi ile ilk görüşmesinde, defalarca kez ağabeyi Osman'ın resmini gösterdiğini dile getiren kardeşi, buna rağmen market sahibi ile birlikte o anlara tanık olan kardeşleri ve komşu esnafların da çantayı bırakanın Osman değil, bir başkası olduğunu söylediğini kaydetti.

'Osman iyi ki buralardan gitti yoksa dövecektik'

Çantayı bırakan bu kişinin, market sahibine çantayı yarım saat sonra ağabeyi Osman'ın alacağını söylediğini de belirten Karadeniz, yine bu olaydan yarım saat sonra ise bir kaç askerin aynı markete gidip 'Osman iyi ki buralardan gitti. Buradan gitmeseydi onu dövecektik' dediklerini de paylaştı.

Bu durumu görüştüğü komutanlara sorduğunda ise komutanların durumu tamamen inkar ettiğini ve 'Yok öyle bir şey' dediklerini aktaran Karadeniz, ağabeyinin kışladan ayrıldığına dair resmi belgelerin ise kendisine gösterilmediğini söyledi. Karadeniz, komutanlarla görüşmesine dair şunları da anlattı: "Görüştüğüm komutanlar, bana örgüte gittiğini söylediler. Ben bu bilgiye nereden sahip olduklarını sordum. 'Osman'ın zaten siyasi bir geçmişi var. İdris Baluken'i tanıyorsun, ağabeyin partide çalışıyorsa sen onu buralarda arama gir kırsalda, dağda ara' dediler."

Kardeş Karadeniz, ilk görüşmelerinin ardından ikinci kez görüştüğü market sahibinin de bu kez çantayı bırakanın Osman olduğunu söyleyerek, çelişkili davrandığını da dile getirdi.

Komutanlar 'Ağabeyini dağda ara' dediler 

Yaşanan tüm bu kuşkulu durumlar nedeniyle haber alamadıkları ağabeyinin öldürülmüş olmasından endişelendiklerini Karadeniz, ağabeyinin Batman'da arkadaşı tarafından öldürülen Ermeni Er Sevag Balıkçı gibi öldürülmüş olmasından korkuyor. Çocuklarının kaybolmasından buna resmi kayıp başvurusunda bulunmamış olan aile, gerekli yasal başvuruları yapmaya hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.