Kürdistan'dan 113 tır yardım

Kürdistan'dan 113 tır yardım

Irak Federal Kürdistan Bölgesi'nin Vanlı depremzedeler için hazırladığı 113 TIR'lık yardım konvoyu, Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

VAN - Van'daki depremlerin ardından Irak'ın Kürdistan yönetiminden dün yola çıkan ve bugün Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan 113 TIR'dan oluşan yardım konvoyu Van'a doğru hareket etti.

yrg2.jpg

Yardım konvoyundaki araçların üzerine asılan Kürtçe ve Türkçe "Van acınızı paylaşıyoruz", "Barzani İnsani Yardım Vakfı, yardım kampanyası çerçevesinde (karavana, yorgan, perde, soba vb.) insani yardımları Van kenti ve diğer deprem bölgelerindeki depremzedelere ulaştırıyor" yazılı pankartlar dikkat çekti.

Yardımları Türkiye'ye getiren yetkililer, TIR'larda 220 konteynır ve konteynırların içinde insani yardım malzemeleri bulunduğunu belirttiler.

"SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BİZE YAPILAN YARDIMLARI UNUTMADIK"

yrg.jpgKonyov sorumlusu Bayar Ahmedi, "Irak'ın Kürdistan bölgesinden geldik. TIR'ları Erbil'den yükledik. 113 TIR'la geldik, 220 prefabrike ev var. Barzani İnsani Yardım Vakfı'ndan yükledik. Van'daki depremzede kardeşlerimize götürüyoruz" diye konuştu.

Ahmedi, "Biz Türkiye'ye olan vefa borcumuzu unutmadık. Biz vefa borcumuzdan da öte dağa çıktığımız gün yağmur altında, kar altında kaldığımız günlerde özelikle Van ve Hakkari bölgesinden ve Türkiye geneli, Türkiye Cumhuriyeti'nin bize yaptığı yardımları unutmadık ve unutmayacağız. Elimizden geldiği kadarı ile ne gerekiyorsa yardım etmeye hazırız. Yalnız gümrüklerde problem çıkarıyorlar bize. Prosedür gereği Türkiye'deki bir vakfın dışarıdan gelen yardımları teslim alması gerekiyor. Dün akşam saat 17.00'de Habur gümrüğe giriş yaptık, sabah saat 06.00'da çıkış yapabildik. Halen yoldayız, çekmediğimiz rezillik kalmadı ama değdi. En azından Van'daki depremzede kardeşlerimize bir şeyler getirebilmişsek ne mutlu bize" şeklinde konuştu. Konvoya Kuzey Duhok kentine bağlı Zaho Kaymakamı ve Barzani İnsani Yardım Vakfı Genel Müdürü'nün de katılacağı öğrenildi.

kont2.jpg

kont1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum