KURDÎ-DER davasına katılım çağrısı

KURDÎ-DER davasına katılım çağrısı

KURDÎ-DER Batman Şubesi hakkında "PKK ve KCK ile bağlantılı olduğu" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek.

BATMAN  -KURDÎ-DER Batman Şube Başkanı Şehmus Aslan, duruşmaya katılım çağrısında bulundu. 

Batman'da Kürtçe dil çalışmalarını yürüten Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği-Komela Lêkolîn û Pêşvebirina Ziman Kurdî (KURDÎ-DER) Batman Şubesi'ne Batman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından açılan kapatma davasının ilk duruşması yarın görülecek. Kapatma isteminde bulunan savcılık, gerekçesini, KURDÎ-DER'in "Dernek tüzüğünde belirtilen hususlar dışında PKK/KCK örgütünün amaç ve ideolojisi doğrultusunda eylemler yaptığı ve dernek yöneticilerinin PKK/KCK örgütünün faaliyetlerine iştirak ettiği" iddiasına dayandırmıştı. KURDÎ-DER Batman Şube Başkanı Şehmus Aslan, açılan davanın hukuki bir yanı olmadığını belirterek, kararın bir an önce bozulması gerektiğini belirtti. Davanın ilk duruşmasına katılım çağrısı yapan Aslan, "Bütün Batman halkını ve demokratik toplum örgütlerini destek vermeye çağırıyoruz. Umarız mahkeme heyeti yanlış bir sonuç vermez ve bu kararı geri çeker. Biz sadece Kürtçe üzerinde çalışma yürütüyoruz. Bizi kalkıp başka bir unsurla suçlayamazlar. Halkın en meşru olan dil kültürünü geliştiriyoruz" dedi. 

'Berat kararının çıkmasını bekliyoruz'

Avukat Eyüp Şahin ise, açılan dava ile ilgili hazırlanan iddianamenin ele tutulur bir yanının olmadığını kaydederek, şunları söyledi: "Bir ideolojiye destek ve imkan verme amacını, ne bir savcının ne bir hakimin o desteği okuma diye bir durumu olmadığı kanaatindeyiz. Dosyanın delilleri olmadığı kanaatindeyiz. Bu anlamda dosyaya bir bütün olarak baktığımızda salt bir iddia dışında dosyada hiçbir delilin olmadığı görebiliyoruz." Şahin, yarın görülecek duruşmanın beratla sonuçlanacağını umduklarını ifade etti. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.