Kumru öğretmen için kampanya

Kumru öğretmen için kampanya

İki yıl önce beton harcın altında kalan ve o günden bu yana bitkisel hayatta olan öğretmen Kumru Konak'ın ailesi, yurtdışı tedavisi için başlatılan kampanyaya destek istedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 yıl önce evinin yan tarafında bulunan inşaatta dökülen yüzlerce kilogramlık beton harcın altında kalan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kumru Konak yaşam mücadelesi veriyor. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 3 hafta tedavi gördükten sonra İzmir Ege Üniversitesi hastanesine sevki yapılan Konak, 6 ay boyunca uygulanan hiçbir tedaviye cevap vermeyince, hastane "yoğun bakım rehabilitasyon" tedavisi uygulama kararı aldı. Ancak Türkiye'de yoğun bakım rehabilitasyonu tedavisini uygulayacak hastane bulunmadığı için Konak'ın Almanya'da altı ay tedavi görmesi için üniversite tarafından yurtdışı tedavi raporu hazırlandı.

Bakanlık izin vermedi 

Üniversite Hastanesinin Konak için hazırladığı, "6 ay boyunca refakatçi eşliğinde Almanya'nın KlinikenSchmıederNeurogischesFach undRehabilitationskrankenhausAllenesbach hastanesinde yoğun bakım rehabilitasyonu tedavisi görebilir" raporuna gerekli onayı Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından verilmedi. Yaklaşık 150 bin liralık masrafın çıktığını belirten Konak'ın ailesi, dayanışma amacıyla başlattıkları kampanyaya destek istedi. 

'Destek bekliyoruz'

Konak'ın Ağabeyi Ali Akber Konak, kız kardeşinin Osteopat, fizyoterapi ve refleksoji gibi tedavilerini tamamen kendi imkanları ile yaptıklarını belirterek, kontroller için ambulans ile hastaneye götürüp getirdiklerini söyledi. Ankara Numune Hastanesi'nin yurtdışında tedavi için gerekli olan raporu onaylamamasına dikkat çeken ağabey Konak, "Bizde Kumru'yu kendi imkanlarımızla tedavi ettirmeye karar verdik ve bunun için de destek kampanyası başlattık. Kumru gibi birçok insan var. Biz elimizden geleni yapıyoruz onun için, ama bizim faydalandığımız imkanlardan dahi yararlanamayan bir çok insan var. Herkes, Kumru'ya ve Kumru gibi olanlara ses olmalı. Desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, kampanyaya destek olmak isteyenler aşağıdaki bilgileri kullanarak destekte bulunabilir: 

0535 643 26 30 - 0533 035 89 32 - 0531 859 53 35
Hesap Adı: Kumru Konak Ziraat Bankası İzmir Şubesi
Hesap No:0137-441720185007
IBAN:TR48 0001 0001 3744 1720 1850 07

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.