Külter için BM’ye başvuru

Külter için BM’ye başvuru

Şırnak’ta gözaltına alınan ve günlerdir haber alınamayan DBP yöneticisi Külter için Birleşmiş Milletler’e başvuru yapıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi’ne bağlı avukatlar, 27 Mayıs günü gözaltına alınan ancak gözaltına alınan ve kendisinden haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Yöneticisi Hurşit Külter için Birleşmiş Milletler’e (BM) başvuru yaptı.

Külter için İHD’li avukatlar, BM’ye üye devletlerin imzaladığı “Zorla Kayıp Edilmeye Karşı Herkesin Korunmasına Dair Bildirge”ye dayanarak, Külter’in akıbetinin Türkiye’ye sorulması için başvuru yaptı.

Külter’in babası Hamdi Külter adına yapılan başvuru dilekçesinde “Külter’in hayatından endişe duyulduğu ve bölgede 1990’lı yıllardan daha ağır dönemin yaşandığı faili meçhul ve yargısız infazların yapıldığına dair Cizre, Nusaybin, Sur, Silopi, Dargeçit örneklerinin mevcut olduğu” belirtildi.

Dilekçede Külter’in hayatının “yüksek risk altında olduğuna” da dikkat çekilerek, BM’nin duruma müdahil olması istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.