Külter için AİHM’e başvuru yapıldı

Külter için AİHM’e başvuru yapıldı

İHD, günlerdir kendisinden haber alınamayan, DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamıyor.

İnsan Hakları Derneği (İHD) avukatları Külter için İnsan Hakları Mahkemesi’ne(AİHM) başvurdu.

Başvuru dilekçesinde Külter’in gözaltına alınması sırasında görgü tanıklarının olduğunu belirterek, sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilde can güvenliğinin olmadığı belirtildi.

“Yaşam hakkının ihlali”

AİHM’e yapılan başvuruda Külter’in tanınan biri olduğu belirtiler şunlar ifade edildi:

“Mahkemenin acilliyetle yaşam hakkının ihlal edildiğine dair kuvvetle muhtemel bilgi ve bulguların varlığı gereği tedbir kararı vermesini talep etmekteyiz.

“Türkiye’deki konjonktür ve bölgedeki operasyonel faaliyetler başvurunun vahametini göstermektedir. Bölgede meydana gelen olaylarda yüzlerce sivilin öldüğü, birçok sivilin yaralandığı ve tutuklandığı raporlarda da görülmektedir.

“Yaşananlar ışığında mahkemenizin Şırnak Cumhuriyet Savcılığı, Şırnak Valiliği ile acilen temasa geçip tedbir kararı vermesini talep ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.