’Küçük Amerika’da açık dükkan kalmadı

’Küçük Amerika’da açık dükkan kalmadı

Bir zamanlar 20 binden fazla ABD askeri görev yaptığı için "Küçük Amerika" da denilen İncirlik Üssü’ndeki ABD 39. Kanat Komutanlığı’nın bulunduğu İncirlik’te asker sayısının azalmasıyla bütün dükkanlar kapandı.

ABD’li askerlere ve ailelerine hediyelik eşya, halı, spor aletleri ve av malzemeleri satışı yapan esnaf iş yapamayınca dükkanları boşaltıp kapatmaya başladı.

Halen yaklaşık 3 bin askerin görev yaptığı ABD’ye ait İncirlik Üssü’nün bulunduğu merkez Sarıçam ilçesindeki İncirlik Mahallesi’nde ABD’nin Körfez ve Irak Savaşı döneminde yoğun iş dönemi geçiren iş yeri sahipleri, asker sayısı azalıp üs dışına çıkışları da kısıtlandığı için hiç iş yapamadıklarını belirterek dükkanlarını satmaya ve kiralamaya çalışıyor.

Hemen hemen bütün dükkanlarda "kapalı" ya da "satılık" yazısı yer alıyor. Açık olan dükkan sayısı ise bir elin parmağını geçmeyecek kadar az.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.