Kremlin: Putin yakın bir zamanda Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlamıyor

Kremlin: Putin yakın bir zamanda Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlamıyor

Rusya Devlet Başkanı Putin'in yakın zamanda Türkiye'yi ziyaret edeceği yönündeki haberler Kremlin tarafından yalanlandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi ziyaret etmeyi planladığına dair haberlerin doğru olup olmadığına dair soru karşısında "Hayır, bu bilgi doğru değil. Yakın gelecek için böyle bir plan yok" yanıtını verdi.

Diğer taraftan Peskov, Putin ve ABD Başkanı Barack Obama'nın 4-5 Eylül'de Çin'de düzenlenecek G20 zirvesinde mutlaka bir araya geleceklerini fakat buluşmalarının formatını kendilerinin belirleyeceğini söyledi.

Bu arada ABD'yle Suriye konusunda bilgi paylaşımı yapmanın yeterli olmadığını ancak tarafların 'gerçek anlamda' işbirliği yapmaktan hâlâ uzak olduğunu da belirten Peskov, "Elbette (ABD'nin) gerçek anlamda işbirliği yapılmasına hazır olduğunu görmek isterdik. Bunun böyle olmaması bize üzüntü veriyor" ifadelerini kullandı. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.