Kozay: Yüksekova'da su sorununun yüzde 80'i çözüldü

Kozay: Yüksekova'da su sorununun yüzde 80'i çözüldü

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Hakkari'nini Yüksekova ilçesinde su sorununun çözülmesi için belediye ekiplerinin başlattığı çalışmalar sürerken, Belediye Eş başkanvekili Kozay, ilçede su sorununun yüzde seksen oranında çözüldüğünü kaydetti.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da 78 gün süren sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla beraber iş başı yapan Yüksekova Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaşanan su sorunun çözülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Ekiplerin çalışmaları ile ilçede su sorununun yüzde seksen oranında çözüldüğü belirtilirken, ekipler tarafından yapılan program doğrultusunda çalışmaların yapılacağı ve en kısa zamanda tüm arızaların giderileceği bildirildi

İlçe genelinde günde yaklaşık 10 arızanın giderildiği ifade edilirken, bugün de Kuruköy Caddesi'nde su şebeke hatlarındaki arızaların ekipler tarafından onarıldığı ve söz konusu bölgeye su verilmeye başlandığı açıklandı.

i-1-20160729142521.jpgYürütülen çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yüksekova Belediye Eş Başkanvekili, Adile Kozay “Yapılan çalışmalarımız kusursuz bir şekilde ilçemizin hasar gören mahallelerinde eş zamanlı olarak devam etmektedir. Bilindiği üzere ilçede en büyük sorunlardan biri su sıkıntısıydı. Kısmen kaldırılan yasağın il gününden beridir her arızaya ekiplerimiz koşmakta ve onarım çalışmaları yürütmekte. Yapılan çalışmalar doğrultusunda su sıkıntısının %80’nini gidermiş bulunmaktayız. Yine su sıkıntılarını gidermek için birçok bölgeye depolar kurup, itfaiye araçları ile su doldurup jeneratör yardımıyla su vermeye başladık. İtfaiye araçlarıyla her mahalleye su dağıtımı gerçekleştirerek vatandaşlarımızın su sıkıntılarının önüne bir nebze de olsa geçmeye çalıştık. Arızaların onarıldığı bölgelerde sular hala gitmiyorsa elektriklerin olmamasından kaynaklandığını da belirtmek istiyorum. İleriki günlerde ilçemizdeki su sorunlarıyla ilgili tüm arızaları giderip, suyun gitmediği bölgelere su vermeye başlayacağız. Özellikle yaptığımız çalışmalarda destek olan ve büyük bir sabırla arızaların giderilmesi için bekleyen vatandaşlarımıza belediyemiz adına çok teşekkür ederim” dedi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.