Kosova sele teslim oldu

Kosova sele teslim oldu

Kosova’da, iki gün aralıksız yağan şiddetli yağmur ve kar sularının erimesi dere yataklarının taşmasına neden olurken, ülkenin birçok bölgesi sele teslim oldu.

Nehirlerin taşması nedeniyle bir çok şehirde ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Kosova’nın merkezi bölümünde yollar ulaşıma kapanmış durumda. Komoran, Suhareka, Ştime ve Rahovça’da da vatandaşlarının sel nedeniyle zor durumda kaldıkları öğrenildi. Sağanak yağmur nedeniyle sel sularına teslim olan Malişeva kasabasında durum ciddiyetini koruyor. Sel suları nedeniyle akşam saatlerinde Kiyeve-Malişeva yolu ulaşıma kapandı. Sel sularının köyün yakınlarındaki evlere kadar ulaştığı bildirildi. Diğer yandan Malişeva’ya giden tüm yollar ulaşıma kapalı.

Kosova Başbakan Mustafa İsa, Kosova Güvenlik Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlarından ayrıntılı bilgi aldı. Yaşanan durum nedeniyle bölgeye doğal afet ve acil durum ekipleri gönderildi. İlgili birimlerin belediye yetkilileri ile koordineli şekilde çalışarak gerekli tüm önlemlerin alınmasını talep eden Başbakan İsa, yardımın vatandaşlara ulaştırılması için çalışmaların süreceğini söyledi.
Başbakan Mustafa, vatandaşlara çağrı yaparak ihtiyaçlarının karşılanması için yerel ve merkezi kurumlara başvurmalarını istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.