KOSGEB'den Genç Girişimcilere Destek

KOSGEB'den Genç Girişimcilere Destek

KOSGEB Hakkari Müdürlüğü tarafından Genç Girişimci Proje desteği değerlendirme toplantısı yapıldı.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında açılan, yalnız 2015 yılı Eylül ayından itibaren fiili olarak tüccar, esnaf, genç girişimci ve KOBİ’lere hizmet vermeye başlayan KOSGEB Hakkari Merkez Müdürlüğü tarafından değerlendirme toplantısı yapıldı. KOSGEB Hakkari Merkez Müdürü Mustafa Koca başkanlığında toplanan ve KOSGEB Van Merkez Müdürü Bilal Emre Yörük ile KOSGEB Siirt Merkez Müdürü Ömer Erkılıç’ın da katıldıkları toplantıda Hakkari’de yeni iş kuran genç girişimcilerin proje değerlendirme toplantısı sonucunda yüzde 50’si kadın girişimciden oluşan 13 yeni genç girişimcinin toplamda 600 bin TL hibe almaya hak kazandığı belirtildi.

Toplantının ardından KOSGEB heyeti, HATSO Başkanı Servet Taş’ı makamında ziyaret etti. KOSGEB heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Taş, KOSGEB Müdürlüğü’nün Hakkari’de hizmete başladığından bugüne kadar yanında olduklarını ve kendilerine destek sağladıklarını söyledi. Başkan Taş, “Özellikle ilde genç nüfusun çok olması nedeniyle KOSGEB’in büyük hizmeti olan genç girişimci desteklerinden faydalanmalarını sağlamaya çalışarak önemli bir ilke imza atmıştır. Kıymetli KOSGEB müdürlerinin proje değerlendirme toplantısına katılmaları sonucu ilimizdeki genç girişimciler arasında büyük bir motivasyon etkisi oluşturacak 13 yeni işyerine sunulan 600 bin TL hibe desteğini sağlayan KOSGEB Başkanlığına teşekkürü bir borç bilirim. KOSGEB’in bundan sonraki proje değerlendirme kurullarının kısa sürelerle tekrar yapılmasının arz ediyoruz” dedi.

KOSGEB heyetiyle yapılan istişarede ise Hakkari’deki esnaf, tüccar ve KOBİ’lerin sorunları görüşüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.